SUKLAAJUUSTOKAKKU
- 1/2 pakettia (a´400 g) Digestive keksejä
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 75 g voita
TÄYTE
- 200 g tummaa suklaata
- 5 liivatelehteä
- 1 tlk (2dl) vispikermaa
- 1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vainiljakastiketta
- 1 rs (180 g) kevyt maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
3/4 dl sokeria
- Hienonna keksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata rasva ja lisää se muruihin.
- Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
- Liota liivatelehdet 10 minuutn ajan kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa mikrossa (250 w) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää vaniljakastike sähkövatkaimella suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon myös turkkilainen jogurtti ja sokeri.
- Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes liukenevat. Lisää liivate-vesiseos täytteeseen huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Irrota kakku vuoan reunoista veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa marjakastikkeen kera.
Lähde: Pirkka-lehti
Koristelin kakun suklaalastuilla, kultaisilla nompparelleilla ja sulatetulla suklaalla. Tuli todella hyvää.
Tein vielä kastikkeen päälle:
- 200 g pakastevadelmia
- 500 g pakastemansikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- Keitä vadelmia, että ja sokeria 2 minuuttia.
- Lisää mansikat ja anna niiden sulaa.
- Soseuta marjakastike sauvasekoittimella ja paseeraa vielä siivilän läpi sileäksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.