SUKLAAJUUSTOKAKKU

  • 1/2 pakettia (a´400 g) Digestive keksejä
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 75 g voita

TÄYTE

  • 200 g tummaa suklaata
  • 5 liivatelehteä
  • 1 tlk (2dl) vispikermaa
  • 1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vainiljakastiketta
  • 1 rs (180 g) kevyt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia

3/4 dl sokeria

  1. Hienonna keksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata rasva ja lisää se muruihin.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  3. Liota liivatelehdet 10 minuutn ajan kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa mikrossa (250 w) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää vaniljakastike sähkövatkaimella suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon myös turkkilainen jogurtti ja sokeri.
  4. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes liukenevat. Lisää liivate-vesiseos täytteeseen huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
  5. Irrota kakku vuoan reunoista veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa marjakastikkeen kera.

Lähde: Pirkka-lehtiC201311100003-normal.jpg

Koristelin kakun suklaalastuilla, kultaisilla nompparelleilla ja sulatetulla suklaalla. Tuli todella hyvää.

Tein vielä kastikkeen päälle:

  • 200 g pakastevadelmia
  • 500 g pakastemansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  1. Keitä vadelmia, että ja sokeria 2 minuuttia.
  2. Lisää mansikat ja anna niiden sulaa.
  3. Soseuta marjakastike sauvasekoittimella ja paseeraa vielä siivilän läpi sileäksi.